Sök
Stäng denna sökruta.

Vad är tarotkort?

Tarotkort är en form av spådom med hjälp av en kortlek. Dessa kort spås utan att man känner till framtiden – det handlar istället om att utforska möjligheter och sätta ord på vad som redan hänt. Tarotkorten består av 78 kort som delas in i stora arkana och små arkana. Stora arkana består av 22 kort och de små arkana är uppdelade i fyra sviter: svärd, stavar, mynt och bägare. Tarotkort används inom andliga och personliga läsningar över hela världen.

Att använda tarotkort är en rutin som kräver kunskap, tålamod och intuitiv förmåga. Det är inte bara att välja ut ett kort och förvänta sig ett svar. För att kunna göra en riktig tolkning av korten måste man förstå deras symbolik och vad de betyder för individen som får sin läsning. Det finns dock ingen officiell regel om vad tarotkorten betyder, utan tolkningen kan variera beroende på vem som är läsaren.

Varje kort har en unik betydelse och symboliserar en aspekt av livet, till exempel hälsa, relationer och framgång. Genom att använda tarotkort kan man få djupare insikter om sitt liv och utveckla sin självkännedom. Tolkningen av korten kan ge en ökad förståelse för ens inre känslor och det som händer runt en. De fungerar lite som en kristallkula.

Tarotkorten kan också användas som ett hjälpmedel för att fatta beslut eller lösa problem. Genom att läsa tarotkort kan man hitta nya sätt att tänka och nyanser i sin förståelse som man annars lätt missat. Innan man bestämmer sig för att använda tarotkort som hjälp vid beslut bör man tänka på att läsningen inte kan ge något 100% korrekt svar på problemet. Det kan dock visa på nya sätt att tänka och hjälpa till att komma fram till ett beslut.

I korthet är tarotkort ett andligt verktyg som kan användas för att få djupare insikter om ens liv och utveckla sin självkännedom. Att använda tarotkort är inte en exakt vetenskap, och det är viktigt att vara medveten om att korten inte är en magisk lösning på alla problem. Genom att läsa tarotkort kan man hitta nya sätt att tänka och hitta nya nyanser i sin förståelse. Tarotkort är alltså ett verktyg som kan användas för att utforska möjligheter och sätta ord på vad som redan hänt – och en av många sätt att komma i kontakt med vår inre intuition.

Toppnyheter

Populära nyheter