Sök
Stäng denna sökruta.
Bastufolie till ditt bastubygge, 3 tips från Bastupunkten

Bastufolie – Så här bör du tänka vi bastubygget

Tittar du på byggforum om bastufoliens vara eller inte vara vid bastubyggen så finns det konkreta tips från Bastupunkten, som är experter på området. Genom sina samlade kunskaper om bastubyggandets och bastubadandet så får du här flera tips och grundläggande råd.

3 snabba tips för att ta ett beslut i bastubyggandet

  • En bastufolie tål värme och agerar i övrigt precis som en vanlig ångspärr, som du känner till från nybyggnationer, med den extra värmetåliga funktionen.
  • Bastun anses vara ett hus torraste rum, det kan i vissa fall stämma, men det är bra att se helheten. Vart tar fukten vägen när du bastar, oftast ut i badrummet eller utrymmet utanför. Är du en av dem som kastar vatten på ditt bastuaggregats stenmagasin, då kan du istället säga att du höjer luftfuktigheten och har det fuktigaste rummet i huset i bastun istället.
  • Ett exempel på detta är att det vid minus 20 grader ute och 80 grader inne i bastun så kommer fukten vandra in i väggarna, och kondensera i dina isolering, om du inte använder dig av bastufolie.

Det finns dock exempel på när du inte behöver använda dig av bastufolie, det är när du skapar en bastu i ett badrum eller relaxrum som redan har en effektivt byggd fuktspärr.

Toppnyheter

Populära nyheter