Sök
Stäng denna sökruta.

Allt du behöver veta om El-cigg

El-cigg, vape, vejp, ecigg – kärt barn har många namn. Idag övergår alltfler från traditionellt rökande till e-cigaretter. Vad är en el-cigg?

Vad är en El-cigg?

En el-cigg är en elektronisk enhet som kan likna en vanlig cigarett – fast utan tobak. Istället för att brinna upp och skapa rök som vid rökning. Inandas man ånga från så kallad e-juice, som hettas upp av en liten värmekälla inlindad i ekologisk bomull. E-juicen består av nikotin, smakämnen och basvätska. Basvätskan blandas ofta av vegetabilisk glycerin och propylenglykol som båda används för att förlänga hållbarheten och vara smakbärare i stort sett alla föda och dryck i vår vardag.

Användning

Att använda en El-cigg kan vara en bra metod för den som vill minska på sitt rökande eller helt sluta. Olika e-juicer har olika halter av nikotin, vilket gör det lättare att gradvis minska sitt intag. El-cigg kan också vara väldigt praktiskt, då man kan använda den både inomhus och utomhus tack vare att den inte sprider någon rök eller lukt. Det är också ett betydligt billigare alternativ än att köpa vanliga cigaretter.

Myter

En vanlig myt kring e-cigaretter är att de är farliga eller skapar en liknande effekt som rökning. Studier har dock visat att att ångan från e-cigaretter inte innehåller farliga ämnen som kväveoxid och kolmonoxid som vid traditionell rökning. Det innebär att även om du väljer att använda El-cigg måste du se till att använda en bra e-juice och välja en pålitlig återförsäljare. Ecigg Online har lång branscherfarenhet, här erbjuds du ett brett sortiment av högkvalitativa el-cigg och e-vätskor.

Mindre skadligt

Avslutningsvis vill jag uppmana alla som funderar på att övergå till El-cigg att ta hänsyn till att detta inte är en perfekt lösning men det kan vara ett steg på vägen mot en hälsosammare livsstil. Glöm inte att göra noggranna undersökningar av produkter, återförsäljare och var alltid källkritisk. Det man vet med säkerhet är att el-cigg är minst 95% mindre skadligt än tobak enligt Public Health England.

Sammanfattning:

Att övergå till el-cigg kan vara den rätta lösningen för många rökare, även om det inte är en perfekt lösning. el-cigg är praktiska och billigare än vanliga cigaretter, men det är viktigt att välja rätt e-juice och följa instruktionerna noggrant. För den som vill minska sitt rökande eller helt sluta kan e-ciggen vara ett steg på vägen mot en hälsosammare livsstil.

Toppnyheter

Populära nyheter