Sök
Stäng denna sökruta.
Hitta rätt fiberoptiska lösningar med smartoptics

Snabbare nätverk med fiberoptiska kablar

En stor fördel är att fiberoptik ger högre hastigheter än traditionella kopparkablar. Det innebär att du kan få mer gjort på kortare tid och med mindre latens.

Fiberoptiska kablar, eller som det även kallas fiber optic network, är också mycket mer hållbara än kopparkablar, så de är mindre benägna att gå sönder eller skadas. Detta gör dem idealiska för användning i områden med hög trafik, som t.ex. kontorsbyggnader eller skolor. Fiberoptiska kablar är också mycket flexibla, så de kan dras i trånga utrymmen och runt hörn utan att förlora signalstyrka, du kan se mer i smartoptics.com breda produktutbud.

Det finns många fördelar jämfört med traditionella kopparkablar när det gäller dataöverföring över fiber. Fiberoptik kan överföra mycket mer data än kopparkablar och är dessutom mycket snabbare. Fiberoptiska kablarna är också mycket tunnare och lättare än kopparkablar, vilket gör dem lättare att installera och underhålla.

Det finns två huvudtyper av fiberoptiska kablar: single-mode och multi-mode. Single-mode fiber används för långdistansöverföring, medan multi-mode fiber används för kortare avstånd. Multimodefiber kan också överföra mer data än singelmodefiber.

Kablar av fiberoptik blir alltmer populära i takt med att efterfrågan på högre bandbredd ökar. En av de viktigaste fördelarna med fiberoptik är att de kan stödja mycket högre bandbredd än kopparkablar. Detta innebär att de kan användas för tillämpningar som video- och ljudströmning i hög upplösning samt dataintensiva tillämpningar som molntjänster och stora datamängder. Oftast behövs det olika typer av multiplexing och i nästan alla fall används någon form av transceiver som exempelvis en av typen SFP transceiver.

Toppnyheter

Populära nyheter