Sök
Stäng denna sökruta.

Organisera skafferiet med etiketter till burkar: Få ordning och reda på torrvarorna

Ett organiserat skafferi är en dröm för alla som älskar att laga mat. Med allt på sin plats slipper du leta efter ingredienser och bli frustrerad, och du kan istället fokusera på att skapa kulinariska mästerverk. En viktig del av organisera skafferi är att märka upp dina torrvaror. Med rätt etiketter till burkar kan du enkelt hitta det du behöver och hålla ditt skafferi snyggt och prydligt.

Fördelarna med att märka upp dina torrvaror:

 • Enklare matlagning: Att hitta rätt ingrediens blir en barnlek när de är prydligt etiketterade. Du slipper leta i skåp och lådor, och du kan snabbt få tag på det du behöver för att laga din mat.
 • Mindre matsvinn: När du har dina torrvaror lättillgängliga är det mindre troligt att du glömmer bort dem och de blir gamla. Du kan enkelt se vad du har och vad du behöver köpa.
 • Ett mer organiserat skafferi: Att märka upp dina torrvaror är ett enkelt sätt att få ditt skafferi att se mer städat och prydligt ut. Du slipper ha burkar och påsar utspridda på hyllorna, och allt hamnar på sin plats.
 • Fräshare torrvaror: Vissa torrvaror, som mjöl och havregryn, bör förvaras i lufttäta behållare för att behålla sin smak och arom. Att märka upp burkarna gör det enkelt att se vilka torrvaror som behöver lufttät förvaring.

Tips för att märka upp dina torrvaror:

 • Välj rätt etiketter: Det finns många olika typer av etiketter att välja mellan. Du kan använda självhäftande etiketter, avtagbara etiketter eller krittavlor. Välj etiketter som är vattentäta och som fäster bra på burkar och påsar.
 • Skriv tydligt: Se till att skriva tydligt och läsbart på etiketterna. Du kan använda en permanent markör eller en etikettmaskin.
 • Var konsekvent: Använd samma system för att märka upp alla dina torrvaror. Detta gör det lättare att hitta det du behöver.
 • Inkludera information: Du kan inkludera mer information på etiketterna, till exempel bäst före-datum, utgångsdatum och mängden av ingrediensen i burken.
 • Håll det uppdaterat: Se till att uppdatera etiketterna när du fyller på eller tar ur burkarna.

Att märka upp dina torrvaror med etiketter till burkar är ett enkelt sätt att förbättra din matlagningsupplevelse och få ditt skafferi att se mer organiserat ut. Med lite planering och ansträngning kan du skapa ett system som fungerar för dig och din familj.

Bonustips:

 • Om du har många torrvaror kan du skapa en inventering av dina torrvaror i en digital kalender eller app.
 • Du kan använda olika färger på etiketterna för att kategorisera dina torrvaror, till exempel grönt för örter, gult för kryddor och rött för spannmål.
 • Om du har barn kan du involvera dem i att märka upp dina torrvaror. Det kan vara ett roligt och lärorikt projekt för hela familjen.

Genom att följa dessa tips kan du enkelt organisera dina torrvaror med etiketter till burkar och skapa en mer funktionell och trivsam skafferimiljö.

Toppnyheter

Populära nyheter