Sök
Stäng denna sökruta.

Kloklippning på hundar – Allt du behöver veta

Kloklippning på hundar kan verka överväldigande för nya hundägare. Men det är en viktig del av hundvård som du behöver göra för att hålla din hunds tassar friska och bekväma. För att hjälpa dig med processen har vi samlat allt du behöver veta om kloklippning på hundar.

Varför är kloklippning viktigt?

Kloklippning på hundar är viktigt eftersom hundens klor växer hela tiden och om de inte klipps kan de bli för långa och då kan hunden börja halta eller till och med få skador på tassarna. Långa klor kan också fastna i mattor eller kläder och orsaka obehag för hunden. Det är bäst att klippa klor regelbundet för att förhindra att de blir för långa.

Hur klipper du din hunds klor?

Innan du börjar klippa klor på din hund behöver du vänja den vid processen. Detta kan göras genom att klappa tassarna och visa hunden klosaxen eller klosliparen. När hunden är bekväm med verktyget kan du börja klippa klor. Det är viktigt att du klipper klorna i små sektioner tills du ser den lilla svarta delen i slutet, men du vill inte klippa för långt eftersom det kan blöda. Om din hund har ljusa klor kan du se nerverna i klon, och det är viktigt att du inte rör vid dem när du klipper klon.

Hur ofta borde du klippa din hunds klor?

Hur ofta du klipper klor beror på din hunds aktivitetsnivå och livsstil, men generellt borde du klippa klor på din hund var tredje till sjätte vecka. Om din hund är väldigt aktiv och spenderar mycket tid utomhus kan det behövas klippas oftare. Om klon är för lång kan du höra den slå mot golvet när hunden går.

Kloklippning på hundar är en viktig del av hundvård som behöver göras regelbundet för att hålla din hunds tassar friska och bekväma. Att klippa klor kan verka överväldigande, men genom att följa rätt teknik och använda rätt verktyg kan du göra processen smidig och bekväm för både dig och din hund. Lär din hund att vänja sig med klosaxen eller klosliparen, klipp klor i små sektioner och var noga med att inte klippa för långt. Genom att göra kloklippning till en regelbunden rutin kommer din hund att må bra och vara tacksam för det. Om du inte vill göra det själv kan du anlita ett proffesionellt företag såsom MyDogCare.com som specialiserar sig inom hundvård. Du kommer inte bli besviken!

Toppnyheter

Populära nyheter