Sök
Stäng denna sökruta.

Hur magnetlås fungerar och deras fördelar

Magnetiska lås är bland de mest grundläggande enheterna som används av låssmeder när de utför sitt jobb. Om du strävar efter att bli en tekniker inom detta område är det viktigt att ta reda på hur det fungerar, vad det gör och de många fördelarna du kan njuta av med användningen.

Olika komponenter i magnetlås

Magnetlås kallas också i folkmun för mag lock, som består av en armaturplatta och en elektromagnet som används flitigt inom låssmedsindustrin. Dörröppningen är installerad med en magnet inuti den för att förhindra någon form av manipulering av enheten. Samtidigt är armaturplattan installerad på dörrens framsida för att mekanismerna ska kunna samarbeta effektivt.

Så fort magneten är ansluten till en elektrisk källa finns det en stark magnetisk attraktion som byggs upp på grund av den kopplingen. Detta hjälper till att hålla magneten tätt mot plattan vilket underlättar en säker låsning av dörren. Det finns två sätt på vilka dörrlåset drivs: 1) användning av ett separat batteripaket, eller 2) byggnadens elsystem. Det är också möjligt att använda likström för magnetlåsen, vilket skulle kräva ytterligare användning av en omvandlarenhet. Det finns också möjligheten att designa dessa lås för att bli felsäkra, vilket säkerställer att dörren förblir olåst även om det blir strömavbrott. Följaktligen kan boende lämna byggnaden säkert även under sådana fall.

Användning av elektromagnetisk teori

De magnetiska låsen använder begreppet elektromagnetism för att designa denna speciella enhet. Den använder den principen där ström tillåts passera genom tråden för att producera magnetisk kraft. Kraften som sedan produceras kommer att ge den styrka som behövs för att hålla dörren från att öppnas, speciellt om en viss mängd tryck appliceras på den.

Du kan också använda flera Magnetlås ledningar för att öka mängden magnetisk kraft som produceras i denna process. Hastigheten för magnetlås beräknas utifrån hur mycket kraft det kan ta innan dörren går sönder och öppnar sig själv.

Manövrering av magnetlås

Det finns flera fördelar med att använda magnetlås för att bygga säkerhetssystem. En av dem är att den är manipuleringssäker, vilket gör den till ett bättre och säkrare alternativ än traditionella låscylindrar. Det finns inte heller något behov av att använda nycklar och är knuten till ett elektriskt säkerhetssystem.

Det finns fyra grundläggande metoder för att använda denna typ av lås. Den första ansluts via en summer och manövreras manuellt för att frigöra låset och öppna dörren. Den andra kräver användning av ett knappsatssystem som krävde numerisk kod för att aktivera låset. Den tredje handlar om användning av kortläsare och används ofta för kommersiella anläggningar. Och slutligen kan magnetlås manövreras med fingeravtrycksläsare som begränsar åtkomsten till en byggnad. Vissa mer komplexa system innebär att man skannar olika delar av kroppen som ögat, ansiktsdrag, bland annat.

Toppnyheter

Populära nyheter