Sök
Stäng denna sökruta.

Fördelarna med parterapi

Parterapi är en form av terapi som hjälper par att minska konflikter och kommunikationssvårigheter i sitt förhållande. Den används ofta som ett sätt att förbättra eller rädda ett förhållande som är i svårigheter. Parterapi kan vara mycket effektivt när det gäller att hjälpa par att lära sig att kommunicera bättre med varandra och hjälpa dem att lösa eventuella konflikter som de kan uppleva.

Om du funderar på parterapi är det viktigt att hitta en terapeut som du känner dig bekväm med och som du tror kan hjälpa dig och din partner. Parterapi kan vara en mycket positiv upplevelse för båda parter om det görs med rätt terapeut. Om ni har svårigheter i ert förhållande kan parterapi vara ett bra alternativ. Bl.a så har psykologen Andreas Narum startat online tjänsten Parweb i Norge, som nu också finns i Sverige under varumärket Remainly.

Hur funkar parterapi?

Parterapi fungerar genom att hjälpa par att förbättra kommunikationen och lösa konflikter. Terapeuten hjälper paret att identifiera de områden där de behöver arbeta för att kommunicera bättre. Terapeuten hjälper också paret att lära sig nya färdigheter för att kommunicera med varandra. Parterapi kan vara ett mycket effektivt sätt att förbättra ett förhållande som har problem.

Vad gör en parterapeut?

En parterapeut är en utbildad yrkesman som hjälper par att förbättra kommunikationen och lösa konflikter. Terapeuten hjälper paret att identifiera de områden där de behöver arbeta för att kommunicera bättre. Terapeuten hjälper också paret att lära sig nya färdigheter för att kommunicera med varandra.

Toppnyheter

Populära nyheter