Search
Close this search box.

En djupdykning i Hoodies: Historik, Trender, Populära Styles och Mer!

I dagens värld är hoodies en garderobsstapel för många människor. Från träningssessioner till en avslappnad helg, är hoodies en bekväm och stilren outfit. Men vad är det med hoodies som gör att de är så populära? I denna artikel ska vi dyka djupt in i hoodies – och upptäcka historiken och trenderna bakom denna ikoniska outfit.

En av de första referenserna till hoodies dyker upp i ett 1930s fotografiskt arkiv, som visar två personer som bär liknande huvtröjor. Men det var först under 1970 och 80-talet som hoodies blev populära på allvar. Hoodies började att synas i street fashion-scenen, och blev särskilt populära bland hiphop-artister och skater förbund runtom i världen.

Sedan dess har hoodies fortsatt att vara populära och har kommit att representera en hel subkultur. Idag kan man hitta massor av olika stilar och designvarianter. De mest populära stilarna inkluderar dragkedjehoodies, rhinestone hoodies och crop top-hoodies.

Just nu är oversized hoodies en stor trend – med många kändisar som bär dessa. Dessutom har designer varit snabba med att sätta sin egna vrid på hoodies. Det finns nu en rätt lång rad med designerhoodies som Lag naive, Stockholm Syndrom, Thrasher och Supreme, bara för att nämna några. Dessa designerhoodies kan kosta flera tusen kronor, vilket gör att det är en outfit som förblir en lyxvara för många.

Självklart är också kapuschongen en stor anledning till varför många bär hoodies. Kapuschongen ger en extra skyddsnivå mot kalla vindar och regn, och kan även användas för att minska distraktioner när man behöver fokusera på något viktigt.

Hoodies – en outfit som började som en enkel huvtröja, har nu blivit en symbol för stil, identitet och bekvämlighet. Från sin början som en praktisk outfit för idrottande och skydd mot kyla har den nu blivit en ikonisk modeprodukt som används av människor från alla samhällsklasser. Oavsett om du letar efter en enkel outfit för en avslappnad helg eller vill stoltsera med din lyxiga designerhoodie – hoodies finns för att tillgodose alla dina behov.

Toppnyheter

Populära nyheter